Mer information från Brottning i Vellinge!

Säg till när ni är trötta på mig ;), Jag vet, det är mycket brottning nu men vi jobbar som dårar för att hinna fixa allt med Vellinge Brottarklubb eller Vellinge BK som det lite slarvigt kallas! Ni får stå ut med mig, eller jag får stå ut med mig!

Det är lite skumt, det här med brottning. Jag mår fysiskt illa av att titta på brottning. Alltså, jag älskar det men det är jobbigt att titta på för hela kroppen spänner sig, det är omöjligt att koppla av. Man spänner samma muskler som den brottare man hejar på. Det är helt sjukt. Det har jag aldrig känt innan oavsett idrott.

Jag ska ge ett exempel: I helgen var det en ganska stor tävling, en förtävling inför SM i brottning. Jag har en ny vän, Pontus. Hans son Jacob tävlade och jag och Pontus, som båda bor i Höllviken, satt hemma. Vi satt var för sig och följde Jacobs matcher via webbsändning. Det var helt galet, jag har aldrig träffat Jacob på riktigt, jag vet bara att han är Pontus son. Ändå satt jag här och svettades, ville kräkas för att jag var så jädrans nervös varje gång grabben gick en match. Nu gick det ju bra och han plockade hem en skön bronspeng.

Nu hoppas vi att Jakob hinner komma ner och hälsa på oss och hjälpa oss att sätta Brottning Vellinge på kartan!

Jag blir lite bekymrad och förbannad när brottningen visar att den är på fortsatt tillbakagång. Så säger folk till mig i alla fall. Det provocerar mig att vilja återinföra den igen. Vi pratar trots allt om den, i princip, första OS grenen. Det kanske är bra att vi slutat brottas nakna sedan dess men varför har den förlorat så mycket andelar? Den är allsidig i träningen, styrka, smidighet, explosivitet. Den är vacker. Den har allt. Antagligen är det pengarna som styr. Alla föräldrar vill kanske att deras barn sysslar med hockey, fotboll och golf, där finns det pengar. I brottningen kan du nog vinna OS guld och ändå gå anonym på gatan i Sverige. Nu är jag sur. Godnatt!