Telisol är det första företaget vi startade. Det är 15 år sedan och det har stormat rejält i denna omtalade och delvis smutsiga bransch. Det fanns tider då kriserna haglade, förutsättningarna ändrades hela tiden och ledningen var så slitna att orken knappt fanns. Idag är jag stolt över Telisol, kanske mer stolt än jag någonsin varit över något av våra företag. Jag är stolt över oss som arbetsgivare och jag är stolt över våra anställda, de som jobbar på Telisol. Många av vår personal är boende i Kristianstad med omnejd. De har sina jobb i Kristianstad men kan inte längre arbeta på kontoret eftersom vi, i förebyggande syfte, stängt ner kontoren och gett människor chansen att arbeta/jobba hemifrån. Det bästa är att resultaten håller i sig. Anledningen till att Telisol inte behövt varsla, permittera eller liknande är för att företagskulturen och stoltheten är så stor. Företaget är byggt av människor som brinner, visar passion för sitt jobb och sina kollegor.

Det kommer att gå undan

Jag önskar att vi kunde ställa om, vara mer samhällsnyttiga i tider som denna men sen slog det mig: Vi är samhällsnyttiga! Vi erbjuder jobb i Kristianstad trots kriser och karantäner. Att hålla uppe ekonomin är också en åtgärd som är viktig i tider som dessa. Det handlar om att normalisera igen, hitta nya arbetssätt. Kanske är detta chansen för alla världens företag att kunna göra en miljöinsats. Ändra beteenden och se andra möjligheter. Se möjligheten, inte problemet. Det vi, Telisol och dess medarbetare, siktar mot är att komma flygande ur kurvan när samhället återgår till det normala. Vi kommer således att kunna erbjuda jobb i Kristianstad till fler människor än tidigare. Det gör mig stolt!

Vilka människor söks?

Telisol har aldrig värderat tidigare erfarenheter eller akademiska studier högre än personligheten. Det viktiga är att du är målmedveten och vill prestera. Visste ni till exempel att samtliga ansvariga chefer på Telisol är rekryterade inom bolaget. Ytterligare en sak som jag är extremt stolt över. Människor får växa i sig själv utan krav på tidigare historik. Man bestämmer således själv över sin framtid på Telisol och det erbjuds inte av många andra arbetsgivare i Kristianstad.