Ännu ett företag verkar nu vara i hamn. Som vanligt har det inneburit mer arbete än jag först trodde. Detta är inget negativt i sig utan verkar snarare vara en skyddsmekanism för att jag faktiskt ska köra igång oavsett hur mycket arbete det innebär. Utmaningen denna gång var att:

  • Skapa mitt första e-handelsföretag
  • Arbeta mot både företag och konsument
  • Ny partner i bolaget

För ett par år sedan skaffade jag nytt hemlarm. Jag hade provat Verizure och var besviken på att larmet var underdimensionerat och bidrog med dyra månadsavgifter. Installatören kändes oseriös och jag förstod inte hans funktion. Att skruva upp en enhet med 2 gipsskruvar kan jag klara själv. När jag fick ett råd av en vän att titta på Ajax larm, en ukrainsk larmtillverkare så blev jag, i brist på ett bättre ord, förälskad. Att packa upp, installera och konfigurera ett Ajax larm ger samma känsla som när man köpt en ny Appleprodukt. Enheterna är extremt vackra och väldesignade. Ett snyggt larm helt enkelt. Det känns exklusivt, enkelt och smart! Jag fick dessutom möjligheten att bygga ett larm som JAG ville ha. Ett larm som hade skydd för alla ytterdörrar, fönster. Ett larm som hade gott om rörelsedetektorer och brandvarnare. Allt styrdes och konfigurerades i Ajax fantastiska larmapp.

Enkelt larm att installera - Ajax larm säljs av Designlarm

Redan då kände jag en vilja av att få arbeta med Ajax och deras larmlösning. Jag insåg att det fanns återförsäljare som sålde larmet via e-handel men samtliga kändes oseriösa, som om dom hade speglat grossistens webbshop. Det tog dock några år innan jag mötte min nya företagspartner och först då kom idéen upp igen. Sagt och gjort, vi satte oss och specificerade vad den nya e-handeln för Ajax larm skulle innebära och innehålla. Vi kom fram till att det skulle vara en e-handel med närvaro. Alltså en e-handel som kändes personlig och med en känsla av personlig kontakt. Vi kom fram till att vi skulle spela in videoguider på alltifrån Hur du väljer hemlarm, Hur du installerar larmet, Hur en larmenhet fungerar och supportvideos.

Efter många olika förslag på namn kom vi fram till att företaget skulle heta Designlarm. Namnet kommer av att vi vill att våra kunder ska designa sitt eget larm, utifrån kundens behov. Detta i kombination med Ajax larmdesign gjorde att namnet kändes självklart.

Vi började skriva allt material och simultant började vi utveckla e-handeln. Vi översatte nya texter och innehåll från Ajax, byggde en avancerad lösning där kunden kunde välja färg på larmenheterna. Skrev massor med artiklar om larmet och branschen. Vi byggde dessutom vårt hjärta, Larmbyggaren. Larmbyggaren är en online-konfigurator där kunden steg för steg kan bygga sitt larm.

Designlarm är en e-handel för ett vackert hemlarm - Ajax larm

De senaste veckorna har ägnats åt videoinspelning till Larmbyggaren. Allt material är inspelat och klipps och produceras just nu. Vi går igenom varje steg så att kunden enkelt ska förstå vilken av Ajax Centralenheter, rörelsedetektorer dörrbrytare etc dom ska välja. 

Sammanfattningsvis så har det varit frustrerande, tufft och svårt men… Det har varit roligt och det är roligt. Sidan är nu släppt och kommer att kompletteras löpande, framförallt med videoguider. Välkommen in på designlarm.se för att titta och handla världens vackraste larmlösning!