Det är relativt sällan jag blir positivt överraskad av en produkt eller hittar en produkt som passar min stil men ibland händer det. Det kan handla om ett klädesplagg som matchar min, något, ”trasiga” stil men det är å andra sidan oftast inget att orda om och definitivt inget att skriva en recension eller berättelse om. Nu har jag dock hittat något som absolut är en match med vad jag vill ha och vad jag gillar och det är något så märkligt som hängmattor.

Jag vet, säsongen i Sverige är slut, det är höst och det är ingen vettig människa som lägger sig i hängmattan och slappar eller läser en bok. Mina tankar går ändå till nästa vår och sommar och min dröm om en hängmatta inomhus lever vidare, trots att min fru aldrig hade tillåtit det.

Min hängmattehistorik

Jag har alltid varit fascinerad av hängmattor. När jag var 20 så lät jag en vän ta hem en hängmatta till mig från Thailand som jag spände upp över hela min balkong, den var visserligen ganska skabbig och luktade lite suspekt men där låg jag i alla fall och läste. När jag sedan flyttade till hus med min familj så ersattes hängmattan av en FatBoy. Detta var ingen lyckad investering. Materialet är helt enkelt inte skönt. Den kändes inte genuin och dessutom blev det massiva algangrepp på materialet.

Tropilex hängmattor

Jag kom i kontakt med Maurits på Tropilex av en tillfällighet och började kolla igenom deras produkter och blev, absolut, helt förälskad. Jag kan se deras hängmatta gunga i vinden i min egen trädgård. Anledningen är enkel. De känns genuina och de känns personliga. Mina tankar förs i alla fall till den där vajande tyllgardinen i ”Visa vid vindens ängar”. Hängmattorna ser ut som de hängmattorna man såg hos min mormor och morfar som barn men nu kan jag få dem precis som jag vill, med fransar eller utan och i varje tänkbar färg.

Hängmatta

Magisk hängmatta ’Bonaire’ i blått

Upphängning – det ständiga problemet

Det jag gillar med konceptet är att jag enkelt kan välja vilken upphängning jag vill ha. Fäste finns för en uppsjö av tänkbara scenarion. Väggar, plank, träd och hela ställningar. Jag har tidigare testat ställning för mina hängmattor och även om det är en bra och flyttbar lösning så funkar den inte för mig. Det tappar liksom charmen. En hängmatta ska hänga mellan 2 träd eller åtminstone 1 träd och något annat som ett plank eller liknande.

 

För miljö och rättvisa

Jag gillar att Tropilex är noga med att berätta sin historia, snarare än att bara sälja hängmattor. Hängmattorna är handvävda och 1% av försäljningen går till stöd för miljöorganisationer och samtliga produkter är rättvist tillverkade med människorna i fokus.