Min fru har valt att starta eget företag, som Equiterapeut. En Equiterapeut är ett samlingsnamn för en person som behandlar hästar med hjälp av bland annat massage, djupvågsbehandling/massage, medicinsk laser och kinesiotape. En Equiterapeut behandlar hästar både förebyggande och vid behov, exempelvis vid skador och rehabilitering. Equi ByBeccs och Rebecca har sedan starten 2020 arbetat utifrån devisen Effortless movement. Alltså med en målsättning att ge hästarna de bästa förutsättningarna att fungera utan inverkan av mediciner och med naturlig läkning som mål och fokus.

Som Equiterapeut så arbetar Rebecca i sydvästra Skåne men utgår från Höllviken och har därmed ett upptagningsområde på bland annat, Skanör, Falsterbo, Vellinge, Malmö, Trelleborg, Svedala, Anderslöv med flera.

Equi ByBeccs utför en mängd tjänster och behandlingar av hästar. Tjänster i urval:

Hästmassage av hästmassör – Equi ByBeccs är certifierad hästmassör och hästterapeut. En del av behandlingen innebär att finna ursprunget till skador eller smärta.

Djupvågsmassage – Djupvågsmassage utförs på hästar för att stimulera bindväven (fascia). Behandlingen är effektiv och skonsam. Det hjälper hästen att släppa spänningar och påskyndar läkning av exempelvis inflammationer. Behandlingen är smärtlindrande.

Medicinsk laser för häst – Equi ByBeccs är utbildad och certifierad i medicinsk laserterapi för hästar. Lasern behandlar skador på cellnivå och påskyndar läkning. Medicinsk laser används på såväl inre som yttre skador, exempelvis sår.

Kinesiotape och tejpning av häst – Som Equiterapeut utför Equi ByBeccs tejpning av hästar med så kallad Kinesiotape. Tejpen lyfter huden på såväl djur som människor vilket ökar möjligheten för slaggprodukter från skador att transporteras ut under huden. Tejpen är unikt framtagen för hästar och används som komplement till andra behandlingar.

Jag är enormt stolt över Rebecca. Hennes passion för våra hästar överskrider alla höga förväntningar man kan ställa på henne som equiterapeut. Hennes driv att ständigt lära sig mer om hästarnas anatomi och de psykologiska utmaningarna i varje enskild individ är fantastisk. Hon behandlar hästar i de miljöer som hästen föredrar, förutsatt att det är möjligt att genomföra, oavsett om det är i box, stall eller hage.

Det ska bli spännande att se Equi ByBeccs växa och utvecklas. All lycka till!