Visst är det väl så att jag och Kalle Nettrander på Fysioklinik Höllviken är goda vänner, jag har till och med byggt hans hemsida, men det är inte därför jag går till honom de få gånger jag nu behöver gå. Det handlar om att Kalle ger mig verktyg snarare än behandlingar. Efter att ha berättat om det för människor i min omgivning så har mina föräldrar börjat där, en av mina bästa vänner och nu och också min hustru.

Ryggproblem

Jag har i stora delar av mitt liv, periodvis haft problem med smärta i ryggen. Främst i ländryggen (Den nedre delen av ryggen). Detta ledde ofta till ryggskott. Jag kunde vara fullständigt låst, kom inte upp ur sängen, kunde inte gå och så vidare. Jag gick till Fysioklinik Höllviken och pratade med Kalle. Jag hade vid denna tidpunkt besökt både naprapater, kiropraktorer och osteopater. Inget hjälpte. På Fysioklinik i Höllviken så gjorde Kalle knappt någon behandling alls, om jag nu minns rätt. Kalle Nettrander lät mig arbeta, han analyserade var jag var stark respektive svag. Vi arbetade sedan fram övningar som provocerade de områdena som var upphovet till smärtan.

Anledningen till smärtan

Tidigare hade jag hört att det var sätesmuskeln som var problemet vilket gjorde att jag skulle stretcha sätesmuskeln. Det enda sättet att göra detta är att på olika sätt böja ryggen framåt. Problemet är att man på Fysioklinik Höllviken omgående konstaterade att jag hade en diskförskjutning/diskbuktning som behövde provoceras tillbaka. För att rehabilitera detta gör man tvärtom man arbetar med övningar som böjer ryggen bakåt och provocerar disken så att den åker tillbaka. Det intressanta är att jag till slut blev röntgad och det visade sig att det var precis vad Kalle på Fysioklinik i Höllviken hade sagt.

 

Behandlingen på Fysioklinik Höllviken

Det som skiljer Kalle, som fysioterapeut och sjukgymnast från andra är att han skickade hem mig med en övning. Jag tänkte, han är inte klok. Tror han på detta själv. Övningen jag fick tog mindre än 5 minuter och tro mig. Det gjorde skillnad. Framför allt så kan jag nu göra övningar när jag får känningar vilket gör att jag inte hamnar i samma låsning längre. Man arbetar proaktivt med att provocera det primära problemet till smärtan.

 

Andra områden

Jag har, eftersom jag ärftligt svag rygg, fler symptom. Exempel på detta var smärta bakom vänster skulderblad. Fysioklinik I Höllviken förklarade då att det, återigen, inte handlade om annat än att smärtan kom från kotor sittande i bröstryggen. En enkel övning fick jag, klart! Samma fenomen igen, Jag klarar mig själv med väldigt få undantag med år emellan.

Jag kunde också få låsningar i nacke och axlar. Återigen, en övning… Det är nästan lite provocerande att gå in till en människa som har rätt varje gång när så många sagt något annat innan.

 

Fysioklinik i Höllviken

Kalle har sin praktik i Vellinge men har firman skriven i Höllviken så alla förstår och ingen blir förvirrad. Hans upptagningsområde och anslutning till Region Skåne vänder sig främst till de orterna som finns i Vellinge kommun, alltså Vellinge, Skanör, Falsterbo, Hököpinge m.fl. Jag har rekommenderat vänner att gå dit som går därifrån med samma upplevelse som jag. Även mina föräldrar och nu till slut min hustru. Problemet var att övningen som hon fick på Fysioklinik Höllviken involverade mig, hon behöver alltså hjälp med sin knäövning vilket då går ut över mig…

Anledningen att Fysiolklinik växer är ju naturligtvis för att Kalle är duktig. Idag kan jag träffa en människa som jag knappt känner och när vi pratar och kommer in på kroppslig smärta så har det vid ett flertal tillfällen hänt att jag sagt: Men jag känner en sjukgymnast eller Fysioterapeut som är superbra! -”Det har jag med säger” den andra personen då. Jag är hos Kalle och hans firma som heter Fysioklinik Höllviken. Det har jag med säger den andra personen då. Sedan skrattar vi, det lovar jag…